Trolling

Haha, eftersom alla i klassen nu sitter och sliter med tentan tänkte jag vara rolig och skrev att jag var klar med den, woop woop! :D
Taskigt värre men jag känner att vi behöver lite humor! ;)
Uppdatering imorgon med massor av skoj! Ikväll ska jag fokusera på tentan och avsluta den.

Plugg

Sitter nu och pluggar järnet, vart har all tid tagit vägen?!
I måndags satt jag och tänkte, äh, en vecka är rätt lång tid, jag kommer bli klar med tentan på nolltid!
Nu sitter jag iallafall och pluggar sönder... -suck-
Här kommer några små tips till er som också kör fast >:
x Se till att sitta nånstans lugnt där du inte kan bli distraherad (Skolans bibliotek funkar jättebra för mig)
x Se till att ha allt material till hands så du inte blir distraherad när du ska hämta någonting
x Se till att ha sovit ordentligt och ätit innan så du inte blir trött och somnar eller blir distraherad när du hämtar någonting att äta
x Se till att ALDRIG plugga ihop med kompisar du inte kan sluta snacka med, plugga hellre isåfall med personer du vet också måste få någonting klart och faktiskt kan hjälpa dig (och får hjälp av dig)
x Se till att ha bra musik i lurarna men inte FÖR bra för då kan du också bli distraherad
Lycka till!
P.S. Jag lovar att uppdatera oftare om bara tentan kunde ta slut... >:
Anyhow, tror jag ska göra en visning av vad jag använder för smink produkter på söndag eller måndag då den ska in, nu har vi alla något att se fram emot :) Mest jag...då.

Innan jag går och lägger mig

Imorgon bär det av mot skolan igen, tror jag ska börja jobba på min turtorial, men jag har ingen videokamera D::: thats my biggest problem.
Får nog fixa det i bild format så länge tills jag skaffar min kamera (som jag btw fortfarande inte vet vad), sen tänkte jag lägga upp vad jag använder för produkter till att sminka mig osv.
Också kanske nån cosplay inlägg...hmm....
Ja, allt detta innan jag åker ner den 7:e iaf!
Godnatt nu!

My Girl

Eftersom jag har tentavecka tänkte jag uppdatera lite längre inlägg men inte lika ofta~ Lovar att gottgöra nästa vecka då jag är ledig från allt skolarbete.
Tänkte presentera en rätt gammal drama som jag tittade på under tonåren, nämligen koreanska drama:t My Girl!
En klassiker med snygga rika andra generationens hotellägare, som också har slag av familjedrama.
Ännu en drama där jag faktiskt gillar den kvinnliga huvudrollen! Hon är väldigt söt och rolig, finns många scener där man inte kan låta bli att skratta högt!
Hon slits som sagt mellan mannen som låtsas vara hennes kusin och hans kompis som är känd på att vara en mega player, inte nog med det har 'kusinen' en tjej som en gång sårat honom som nu kommer tillbaka i tron om att de kan bli ett igen. Snurrigt värre men alltid nåt som händer!
Jag rekommenderar den här till alla som just gett sig in i drama världen, en klassiker för dig som vill veta vad det här handlar om.
Nackdelen med dramat är att den är relativt kort, samt att jag ogillar slutet >:
Så denna drama får ratingen:
3 av 5 hjärtan
För er som är intresserade så finns det en ny version av denna drama som börjar visas nyligen, den heter Rainbow Sweetheart och spelas av Jimmy Lin (en riktig sötnos). Kolla gärna upp den om du gillar My Girl!

Skönhetssömn

Tror jag ska nu komma med det bästa tipset av alla...
SÖMN!
För att orka med allting du ska genomlida dagen lång behöver du få vila.
Inte sova för mycket, inte sova för lite. Jag vet att det är jättejobbigt och man blir PMS-monster när man blir tvungen att stiga upp ur den varma och mjuka sängen, men bättre att göra det än att släpa sig i hundra timmar till och till slut när man inser att man MÅSTE vakna så är man helt slö i skallen. Tror de flesta vet vad jag pratar om.
Inte heller är det bra att sova för lite, då blir du trött tidigare på dagen och orkar inte med lika mycket.
Sova för mycket = Tröttare när du stiger upp, tar längre tid att bli pigg
Sova för lite = Trött tidigare, piggheten varar aldrig någon länge
You get me?
Det bästa du kan göra är att fundera ut exakt hur mycket är lagom för dig, för mig brukar det bli bäst då jag sover 8 timmar, det är lite jobbigt att stiga upp men sen när jag väl stigit upp är jag pigg och orkar med mycket.
Så se till att få din sömn, ligg inte och dra för länge, dålig sömnvana kan ge dig mörka ringar, röda ögon, trötthet,sämre hy och en blek ohälsosam lyster i ansiktet. Du kan också få en fulare kropp eftersom matsmältningen inte hinner fungera ordentligt >: Det vill du absolut inte!
P.S. Den gamla myten om att lägga boken under kudden dagen innan ett prov som ser till att du kommer ihåg allt? ;) bara en myt, tyvärr... som dessutom ger nackspärr

Recept<3

På request av min kompis ska jag nu lägga upp det lättaste receptet på hemmagjord kimchi!
Vi behöver:
Kinesisk salad, bok choi av en slags variant, men du bör nog lätt känna igen den i butiker!
Rättika, den vita varianten då, den är ganska stor och ta helst inte en som är för gammal.
Salladslök, ta så färska som möjligt, vi behöver mest det gröna!
Vitlök (och lite ingefära också!)
Chilipulver, vad du nu kan få tag på dvs, beror också lite på hur stark du vill ha din kimchi.
Sist men inte minst, en behållare, jag rekommenderar en sån här då den inte släpper ut den ibland inte så fina doften från kimchi:n.
Börjar med att tvätta salladen, riv av bladen och koka upp lite saltvatten som du baddar bladen i. Skär sen Rättikan i små tunna bitar (inte tjockare än 1cm) och lätt i dom i saltvatten också. Låt det vara i några timmar och vrid sen ur vattnet. (Det här är mitt sätt, går mycket snabbare än att lägga salladsbladen i salt och lite vatten i 10-15 timmar och vänta på att det ska bli mjukt D: )
Lägg salladen och rättikan i en bunke.
Skär nu salladslöken i jättesmå strimlor, dela dom itu på mitten och skär mellan 4-5cm.
Lägg det i en skål och blanda med vitlök som är pressad, samt ingefäran. Krydda med chilipulver, 2 matskeder borde räcka till en burk. Tar du en hel bok choi (kinesisk sallad) och en hel rättika så bör du nog ha 10 matskedar om inte mer. Krydda efter smak, som sagt!
Koreaner brukar ha i päron eller äpple i sin kimchi för en syrligare smak, men jag är inte så förtjust i tanken, självklart kan du lägga till det, bara att lägga i bunken med salladen och rättikan.
Återgå till skålen med kryddan. Mixa så den blir en paté liknande konsistens, är den inte det när du blir klar så bör du låta den stå ett tag, blir den fortfarande inte paté liknande så lägg till en vitlöksklyfta eller ingefära.
Mixa nu patén med salladen och rättika (och äpplet om du vill ha i det) tills det blir jämt. (Om du mixar med händerna se till att ha handskar eller plastpåsar för händerna, om det hamnar fett eller bakterier i mixen så kan det bli mögligt. Inte trevligt >: ). När allt blir rött och fint, kan du lägga det i burken och låta den stå i kylskåpet en dag eller två, smaka för att se om den är färdig till att ätas eller om den ska stå lite till för mer smak!
:) Hoppas du lyckas

Kaaalllt~

Åh fy va kallt det börjar bli >:
Idag har jag varit till skolan och pluggat hela eftermiddagen, vilket kändes helt okay faktiskt och när jag väl kom igång var det bara roligt!
Tror jag ska göra någon tutorial sen med en halloween kostym, kanske vore nåt? Men först måste jag nog skaffa mig en kamera, vet fortfarande inte vilken jag ska köpa, problem problem /:
Förlåt för seg uppdatering men eftersom ingen läser min blogg ändå tycker jag jag har rätt att uppdatera efter eget tyckandet ;D
Saknar street food i Kina, så mycket gottigott!
En sån här gata kalls då för Xiao Chi Jie.
Finns en massa små stånd där dom säljer allt mellan himmel och jord, tror jag har en gång gått förbi ett ställe där dom friterade insekter.... huuu...-ryser-
:D men det finns ju annat gott där också! <3

Så trött

Mår dåligt, inombords och utanpå, jag orkar inte uppdatera någonting just nu men det kommer snart, jag lovar. Imorgon mår jag nog lite bättre, lovar att uppdatera då.
<3  Bear with me

Oprah

Tittar på Oprah's tre sista shower, vilken fantastisk kvinna... hon har berört miljoner i det hon gör och även om jag inte har sett så många avsnitt så kan man verkligen se hur mycket kärlek hon har gett till människor världen över och hur mycket hon får tillbaka av dessa. Hur mycket hon inspirerar, hur mycket hon lär oss om hur man tar hand om andra.
Väldigt många kändisar, skådespelare osv dök upp för att överraska henne, inte nog med det kan vi också få se hur många av vi vanliga människor hon har inspirerat till att göra så mycket gott.
Om alla kunde bara göra ytterst LITE, så skull världen bli en sån mycket finare plats åt alla.
Oprah är en stark kvinna, och hon kommer leva kvar i alla våra hjärtan för evigt.
<3
Å andra sidan, så har jag en enorm mensvärk så det blir nog inte så mycket uppdatering idag.

Cosplay~

Fattar inte varför vissa ska bara lyckas med allt >:
Rokudo Mukuro från Katekyo Hitman Reborn
Inte sett den här versionen förut men jag älskar lotusblommorna och den sköna pose:n. Självklart är människan i sig jävligt snygg också. Dock var hon lite för smal...

Usch

Buuuu för att man blir väckt I:
Mamma kom förbi nyss med hennes gubbe och nu ska mitt badrum renoveras, eller ja, det har äntligen blivit mera seriöst känns det som iallafall. Blir nog snyggt tror jag, och ett badkar är inte heller helt fel.
Ska nog ta och äta lite känner jag, även fast jag fortfarande är jättetrött e_e
Ingen aning om varför jag är så trött nu för tiden, men det beror väl på årstiden, har inte alla nån gång känt sig som en björn redo att gå i ide?
Vet att det är jättesvårt att bota mörka ringar man får pga sömnbrist också, men oroa dig inte, här kommer några väldigt enkla tips:
x Drick aldrig för mycket vatten innan du går och lägger dig, ögonen svullnar upp på morgonen.
x Se till att sova lagom mycket, inte för länge eller för lite.
x Trötta inte ut ögonen för mycket
x Badda ögonen med varm handduk lite då och då, det hjälper blod cirkulationen.
Sist men inte minst!
Garniers ögon roll-on med concealer! Innehåller koffein, inte för att jag tror koffein hjälper mot de dumma svarta ringarna, men denna concealer är underbar mot den känsliga huden och om man använder den flitigt minskar man risken att få just dom där envisa ringarna inte ens de bästa concealer kan täcka. Den är också väldigt lätt att arbeta med, du kan dutta och jämna till med fingrarna eller med en borste (som är mera hygieniskt).
Enda nackdelen med den här underbara concealern är att den inte är hygiensk... menar, rulla på ögonen gång på gång utan att kunna tvätta den?...usch.
Jag använder som sagt en borste, mycket bättre och fungerar minst lika bra!

Britney Spears- Radiance Cosmic

Aldrig varit stort fan av Britney's parfymer, tycker alltid dom är så mainstream.
Men den här var något som fångade mitt intresse, åtminstone flaskan är väldigt snygg och är verkligen något i min stil. Ska nog dra till stan och lukta lite på den snart för att se om jag gillar innehållet också~

Lite random om mig

Hur lång är du: 169cm
Kan du laga mat: Ja! Kan laga allt bara jag får recept ;)
Vad jobbar du med/pluggar du: Studerar Kriminologi
Vad har du på dig just nu: En stor skön T-shirt med texten: ASAP - in need of attention och favorit byxorna!
Har du någon fobi: Usch ja... ganska många
Hade du en bra kväll igår: Jajamen!
Vilket är ditt senaste inköp: Måste ha varit Lancôme's snygga primer.
Din favoritdryck på morgonen: Actimel yoghurt shot!
Var fick du dina senaste pengar ifrån: CSN :(
Har du sovit i din egen säng inatt: Yes~
Någon jag stör mig på: En viss dryg typ som de flesta som känner mig vet om.
Intressen: Cosplay, drama, make-up och historia.

Vad drack du senast: Té
Vill du ha barn: Kanske
Längtar du till din nästa födelsedag: Absolut! Fyller 20!
Är du sugen på något nu: Friterad kyckling hade suttit gott.
Använder du hudkräm: Bodybutter från Body Shop med Sweet Lemon och Clinique's hudvårds serie för blandad hudtyp.
Attraheras du av män med skägg: Tomten
Brukar du baka: Yes~ Roligaste som finns, men att väga sig sen är inte lika roligt.
Vad tycker du är äckligt: Spindlar


Hemma igen!

Usch va kallt det börjar bli ute, fast lite mysigt är det ju att kunna ta på sig halsduk och vantar!
En grej jag funderade på när jag tog promenaden hem.. visst är det mysigt att titta i in folks fönster när det lyser? Jag vet inte varför och ja det låter lite creepy men jag älskar att kunna titta in i ett fint hem. Massor med snygga hus i området där skolan ligger.
Nu ska jag nog sätta mig och titta på TV, eller ja, drama då~ Till alla er som fortfarande måste titta på anime eller drama över datorn rekommenderar jag verkligen en HDMI sladd som tillåter er att koppla datorn till TV:n. Det funkar på de flesta nya datorer (förutom MAC då, men det finns andra sladdar som kan skaffas som jag ska ta reda på snart), och är jätte enkel att använda. Nu kan jag titta på alla favorit programmen på storskärms TV:n!
Ikväll blir det Startling by Each Step!
Kan jag rekommendera till alla som är intresserade av historiska dramas, ett måste för alla som älskar Förbjudna staden-tema. Den här är lite speciell då kvinnliga huvudrollens själ förs över till hennes kropp under den historiska tiden, det har funnits en drama med denna idé tidigare men enligt mig är den här versionen så mycket bättre och mera realistiskt. Man kan inte undvika att gråta till den >:
Denna drama får rating:
4 av 5 hjärtan
En av mina nya favorit draman, inte ofta jag blir förtjust i kvinnliga skådespelare men hon där är så sjukt söt och har underbar personlighet både bakom kameran och i verkligheten, en äkta skönhet!

Ska dra till skolan

Måste högskolan ligga SÅ långt bort?!
Tar en halvtimme att gå, sen en halvtimme tillbaka, men jag har väl inget väl /: Måste lämna in två seminarie uppgifter innan jag kan fokusera helt på tentan som är nästa vecka.
INTE glad... -pout-

Gooood morgon~ Eller ska jag säga god eftermiddag..

Jag borde verkligen sluta vända på dygnsrytmen.
Vaknade av att mamma ringde och bad mig att tala om för min moster om blablabla men sen i slutet av samtalet sa gulliga mamma att hon kan säga det själv imorgon istället. Tack mamma, tack för att du väckte mig och spenderade fem minuter till att säga att jag inte behöver göra någonting alls.
Idag ska jag fixa mer på bloggen, tänkte ha lite kategorier över saker jag ska skriva om och fixa lite mer på designen... men jag fattar ju nada om de här koderna T_T''
Ska äta frukost nu iallafall, blir en actimel shot med jordgubbsmak först! <3

Äntligen!

Nu har jag äntligen en helt okej snygg header och text samt färg jag gillar :D det här med design var sjukt krångligt, hoppas det går lättare sen.
Min blogg kommer att handla om allt mellan himmel och jord, mestadels smink & skönhetstips, asiatisk kultur, skor (<3), cosplay och min vardag, om du läser, gillar och stannar så blir jag jätteglad. Vill göra bloggen så bra som möjligt för mig och för alla som läser den ;)
Anyhow, börjar bli jäkligt sent, har varit på en photoshoot idag tidigare, mestadels för skojs skull men jag fick chansen att prova mina nya produkter som jag har beställt hem, vilket kändes sjukt bra! Ångrar absolut inte att jag köpte det, kan göra ett inlägg där jag visar allt sen. Nu ska jag sätta på mig den här fantastiska ögon masken eftersom mina ögon är jätte trötta... vill ju kunna stanna uppe lite till och rollspela!
(Står att det ska ha samma effekt som 8 glas vatten för huden... hmmm...)

RSS 2.0