Review: Maybelline Dream Matte Mousse Foundation

Den här foundation är väldigt populär, många kör på den här just för att priset är rimlig och den är väldigt lätt att applicera för nyanvändare och de flesta finner den här täckande.
Jag har testat en jag har som jag sällan använder och kan nu konstatera att det här inte är något jag skulle köpa igen. För det första var den väldigt torr, jag måste applicera väldigt mycket ansiktsvatten och ansiktskräm för att återfukta huden innan jag använder den då man annars kan se där huden är torr och lätt flagnar, den gör torr hud ännu torrare, med andra ord.
För er som har fet hy kanske den funkar bättre, den har ändå en funktion som är matt och då funkar det oftast dåligare på torr eller blandad hy.
Om vi sen går till hygien, de flesta av oss petar med fingrarna i burken och smetar på ansiktet, eller använder en svamp, inget av det är vidare effektivt då peta med fingrarna kan by ohygieniskt efter ett tag, och om du använder svamp för att applicera foundation eller puder måste den bytas ut efter HÖGST en månad (dvs om du sminkar dig ofta). Svamp suger åt sig vätska och olja, även om vi skulle tvätta den så skulle den aldrig kunna bli helt ren.
Det är också väldigt svårt för människor med annorlunda hudton att mixa ihop färger för att matcha deras hudton, eftersom den konsistensen som denna foundation har. Jag finner också deras färger begränsade, finns väldigt lite utbud på färger.
Om vi kommer till fördelarna med denna, så är det bra för er med fet hy då den är matt, men man måste nästan ha någon slags primer eller puder för att få den riktigt täckande och det är svårt att få huden att inte se "falsk" eller "sminkad" ut. Men däremot är konsistensen väldigt skön och min hy har inte blivit sämre från att använda den. Priset är också en väldigt fördel. För er som är ute efter en matt och lite onaturlig look så är det väl bra.
Sen får man inte glömma att alla är olika, den här kan fungera bra för vissa medans andra som jag inte gillar den!

Oj

Nu var det länge sen jag loggade in på bloggen och uppdaterade, men jag har varit relativt trött samt att jag har haft mycket att göra med bl.a. skola och förbereda inför resan under våren, dessutom har man en liten kissemiss att ta hand om också.
I allafall har jag bestämt mig för att njuta av julen ett tag och bara ta det lugnt, varför tänka för mycket, liksom?
Funderar också på att göra någon större inlägg när jag stabiliserat mig, hoppas mitt badrum blir färdig renoverat snart så jag kan åka hem.
Svårt att bli inspirerad till att blogga utan en kamera, jag har som sagt fortfarande ingen aning om vilken jag ska köpa :/
Min lilla bebis <3

Myskväll

Ikväll blir det Starsky & Hutch, gammal klassiker som är så sjukt rolig. Jag älskar Stiller/Wilson kombinationen, en perfekt film för kvällen eftersom jag är för lat för annat <:
Kanske lägger upp en videon imorgon eftersom jag hittat en bra 'stativ' till mobilkameran. Men vi får se om orken finns också.
Alla borde ta det lugnt och göra ingenting once in a while ;D

Naglar

Idag har jag äntligen satt fast tipparna!
:D
De var jättetrevliga på Nageldesign och det var roligt att de gillade min design. Känns lite konstigt med såna här långa naglar och det är jobbigt att skriva, men fett värt det eftersom det är jättefint.
Jag gjorde gelenaglar, men jag tror jag ska hålla mig till akryl i fortsättningen eftersom jag tycker det gjorde ont när gelen skulle torka och stelna i UV-lampan.
Passar på att visa min tröja jag beställde för ett tag sen också <:
Min sminkning är också rätt nytt, här är en närmare bild:
Naglarna
Imorgon blir det försök till städning med naglarna D:

RSS 2.0