Recept<3

På request av min kompis ska jag nu lägga upp det lättaste receptet på hemmagjord kimchi!
Vi behöver:
Kinesisk salad, bok choi av en slags variant, men du bör nog lätt känna igen den i butiker!
Rättika, den vita varianten då, den är ganska stor och ta helst inte en som är för gammal.
Salladslök, ta så färska som möjligt, vi behöver mest det gröna!
Vitlök (och lite ingefära också!)
Chilipulver, vad du nu kan få tag på dvs, beror också lite på hur stark du vill ha din kimchi.
Sist men inte minst, en behållare, jag rekommenderar en sån här då den inte släpper ut den ibland inte så fina doften från kimchi:n.
Börjar med att tvätta salladen, riv av bladen och koka upp lite saltvatten som du baddar bladen i. Skär sen Rättikan i små tunna bitar (inte tjockare än 1cm) och lätt i dom i saltvatten också. Låt det vara i några timmar och vrid sen ur vattnet. (Det här är mitt sätt, går mycket snabbare än att lägga salladsbladen i salt och lite vatten i 10-15 timmar och vänta på att det ska bli mjukt D: )
Lägg salladen och rättikan i en bunke.
Skär nu salladslöken i jättesmå strimlor, dela dom itu på mitten och skär mellan 4-5cm.
Lägg det i en skål och blanda med vitlök som är pressad, samt ingefäran. Krydda med chilipulver, 2 matskeder borde räcka till en burk. Tar du en hel bok choi (kinesisk sallad) och en hel rättika så bör du nog ha 10 matskedar om inte mer. Krydda efter smak, som sagt!
Koreaner brukar ha i päron eller äpple i sin kimchi för en syrligare smak, men jag är inte så förtjust i tanken, självklart kan du lägga till det, bara att lägga i bunken med salladen och rättikan.
Återgå till skålen med kryddan. Mixa så den blir en paté liknande konsistens, är den inte det när du blir klar så bör du låta den stå ett tag, blir den fortfarande inte paté liknande så lägg till en vitlöksklyfta eller ingefära.
Mixa nu patén med salladen och rättika (och äpplet om du vill ha i det) tills det blir jämt. (Om du mixar med händerna se till att ha handskar eller plastpåsar för händerna, om det hamnar fett eller bakterier i mixen så kan det bli mögligt. Inte trevligt >: ). När allt blir rött och fint, kan du lägga det i burken och låta den stå i kylskåpet en dag eller två, smaka för att se om den är färdig till att ätas eller om den ska stå lite till för mer smak!
:) Hoppas du lyckas

Kommentarer
Postat av: Yunnie

TACKAR <3

verkar mycket enklare med det här receptet än andra man har :D

2011-10-26 @ 01:55:22
Postat av: Anonym

Här ska det testas :D

2011-10-30 @ 18:44:49
URL: http://elinbrodiin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0